onsdag 7 september 2011

Oreo cupcakes


Klart en ny favorit!!!


Oreo cupcakes, smaskens!

 
En muffins med mycket chokladsmak, i botten ligger det en halv oreokaka och efter att muffinsen är gräddade och svalnat är den toppad med  marshmallowsfyllning  och sedan toppad med oreofrosting och en halv Oreokaka.


Muffins:

260g mjöl
125g kakao
1,5 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljextract el. vaniljsocker
170g smör ( rumstemp.)
400g ljust muscovadosocker
4 ägg
1 1/2 cup (3,55 dl) filmjölk
24 Oreokakor 
Dela Oreokakorna i två delar, den halvan med den vita fyllningen på lägger du i botten på varje muffinsform, den vita fyllningen skall ligga uppåt mot dig. De andra 24 oreokakhalvorna utan vit fyllning spar du till frostingen. Hur många muffins det blir beror ju på hur stora muffinsformar du använder.
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda samman alla torra ingredienser förutom vaniljsockret.
  3. Vispa smöret mjukt och krämigt, tillsätt muscovadosocker och vaniljsocker och se till  att allt blandas ordentligt.
  4. Tillsätt sedan äggen ett i taget under fortsatt vispning.
  5. Vänd ner de torra ingredienserna växelvis med filmjölken/yoghurten och se till att det blir ordentligt blandat utan att överarbeta smeten.
  6. Fyll muffinsformarna till  3/4 med smet och grädda mitt i ugnen i 18-20
  7. Låt dom kallna på bakgaller under bakduk.  
Marshmallowsfyllning:
226 gram smör ( rumstemp.)
1 1/2 cup, (170 gram) florsocker
1 1/2 tsk vaniljextrakt/arom
2 cup (4,8 dl) *Marshmallow fluff ( recept nedanför) finns annars på burk att köpa.

Blanda samman alla ingredienser till en mjuk fyllning, fyll dina cupcakes.



*Marshmallowfluff::

3 äggvitor

2 cups vit sirap
¼ tsk salt
2 cups florsocker
1 msk vaniljextrakt

Gör så här:
  1. Vispa äggvitor, sirap och salt på hög hastighet i ca 10 min eller tills det har blivit tjockt. 
  2. Sänk hastighet och tillsätt florsockret, kör tills allt är blandat. 
  3. Till sist häller du i vaniljextraktet och blandar in det ordentligt.

2 cup= 4,8 dl


Nästa fyllning som ska på cupcaken är Oreofrosting
Oreofrosting:
4,8 dl grädde
4 msk florsocker
1/2 tsk vaniljextrakt
6 msk oreokaksmulor
  1. Vispa grädden tillsammans med florsocker och vaniljextrakt.
  2. Vänd ner oreokaksmulorna i grädden. Spritsa på cupcaken och garnera gärna med en halv Oreokaka




 

2 kommentarer:

  1. Usch! Du får inte sukta mig sååå... Det ser verkligen jättesmarrigt ut. :)

    SvaraRadera
  2. Det där måste jag absolut testa!

    SvaraRadera